Daily Femail

Article published in Daily Mail 16th February 2019 featuring a slide we incorporated into one of our new build houses. It gets the 5 kids from the bedrooms to the kitchen in super quick time! Adults have been known to have ago too.

Des Ewing joins London Construction Award Judging Panel


THE LONDON CONSTRUCTION AWARDS ARE THE LEADING AND MOST PRESTIGIOUS CONSTRUCTION AWARDS IN LONDON.

The LCA’s recognise achievements, developments and innovation within London’s booming construction industry and feature a wide range of categories for solution providers, contractors, architects, developers and local authorities. 

The London Construction Awards Ceremony, taking place at the Royal Garden Hotel, will feature London’s leading construction professionals including Des Ewing who has been invited join the judging panel this year.



Holywood makeover

This 1950s detached property was well located in the popular village on Holywood on the coast just outside Belfast. The young couple loved the bright accomodation of the front rooms but the rear had utility type rooms which provided an unattractive elevation with no connection to the garden.

The most cost effective solution was to remove the small rear extension and to construct a contrasting modern box. The box contains a new master bedroom suite with new kitchen/living area to the ground. The kitchen connects through to the existing dining room which now become inform dining and is part of the kitchen space. From the kitchen it is possible to see to the front and into the rear garden as well as connecting into the hidden utility. Wide aluminium windows slide open onto the patio which has a cover area extending to the west to shade sun and provide shelter from summer rain.

Hertfordshire makeover.

This drab 1950s London surburban detached house had a large sloping south facing garden but was in need of updating and remodelling. On a tight budget the brief was to transform the external appearance and kerb appeal of the house whilst improving the kitchen/ living areas and their connection with the garden.

The current garden room was demolished and replaced with a two storey gabled extension which provided a vaulted masterbedroom over a large living space. The ground floor space connected with the kitchen and the lounge to provide a space which ebbed and flowed alone the sunny rear of the house.

Externally the brickwork was rendered and painted white whilst the new painted hardwood windows and doors mimicked the more expensive crittal style. The fine glazing bars and elegant proportion has given the house a more interesting and glamourous appearance. Stepped terraces and a more formal garden design make the rear garden a very inviting space in which to linger.

The Natural Stone Awards 2018

The Natural Stone Awards ceremony is a highlight event in the industry calendar. It provides an opportunity for the various professionals involved with the natural stone sector to come together and celebrate a range of fantastic projects and the teams behind them.

The 2018 Natural Stone Awards ceremony was held at , the The Grange Tower Bridge Hotel, a five-star hotel close to two historic natural stone structures: The Tower of London and Tower Bridge.

BBC Sports presenter Jim Rosenthal was the evening host and voice of the National Lottery and Strictly Come Dancing, Alan Dedicoat was the announcer for the event.

We are delighted to have been commended for our recently completed Private house in Glasgow which used 75mm thick WittonFell sandstone ashlar cladding to the decades of the main living quarters of the house.

The judges noted that the overall impact is one of carefully specified masonry,built with a high degree of consistent quality control and appropriate craftsmanship.

Cottage Extension and Renovation in Killyleagh Conservation Area

Killyleagh Cottage Extension and Renovation. On approach the property has delightful kerb appeal with a rendered finish and a terracotta shrub lined path leading to the front entrance porch. Internally the property is unique with the addition of an internal courtyard allowing light to flood through the ground floor. The accommodation flows from living to dining to kitchen with a carefully thought out layout to include a utility area, WC and storage space. On the first floor there are two good sized bedrooms and bathroom all boasting beautiful design elements and style. To the rear there is a large, mature garden with a private patio space.

The Coach House,Bed and Breakfast

Newly constructed in 2016 from re-claimed architectural materials, the Coach House was designed by award winning architect, Des Ewing. The design is based on an original Irish cart house from circa 1850 with arches of red brick and re-claimed stone walls. The granite exterior staircase leads our guests up to the entrance hallway with its exposed period wooden floors and luxury vintage grandeur. Each of our 2 bedrooms are individually decorated and designed in an eclectic style with fine period Edwardian furniture and all the comfort of a small luxury hotel but retaining an intimate homely feeling.

www.coachhousebandb.com